Porodični ručak
20.08.2016.

File u sosu od višanja


Potrebno je: 

4 pileća filea, 1 kašika suvog biljnog začina, 30 g maslaca, 400 g višanja bez koštica, 1 glavica crnog luka, 100 ml slatkog crnog vina, 100 ml bistre pileće supe, 1 lovorov list, 2 kašike brašna , so, biber

Priprema

Maslac otopite, dodajte mu kašiku suvog biljnog začina, pa pomešajte i u to uvaljajte filete. Pecite ih na teflonskom tiganju, najpre na jakoj vatri podlivajući supom, a onda smanjite temperaturu i dinstajte dok meso ne omekša. Potom meso izvadite i ostavite ga na toplom, a na istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Dodajte vino i list lovora. Ocedite višnje, pa u soku razmutite brašno i dodajte u tiganj uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite, i mešajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte višnje, kuvajte još deset minuta i poslužite.

foto: sobeys.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""