Kada dođe vikend, a ne želite mnogo vremena da posvetite kuvanju ovaj recept može da bude idealno rešenje. Lako se i jednostavno sprema, a ovom ukusnom jelu malo ko može da odoli.
POTREBNO JE: 500 g mlevenog mesa, 2 praziluka, 1 jaje, 50 g prezli, 2-3 kašike maslinovog ulja, so, biber, suvi biljni začin.
ZA PRELIV: 2 jaja, 150 ml pavlake za kuvanje, so.
PRIPREMA
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz zelenu salatu.
izvor: zena.blic.rs
foto: donaldrussell.com