Porodični ručak
28.05.2016.

Zapačeno mleveno meso sa pavlakom

Kada dođe vikend, a ne želite mnogo vremena da posvetite kuvanju ovaj recept može da bude idealno rešenje. Lako se i jednostavno sprema, a ovom ukusnom jelu malo ko može da odoli.

POTREBNO JE: 500 g mlevenog mesa, 2 praziluka, 1 jaje, 50 g prezli, 2-3 kašike maslinovog ulja, so, biber, suvi biljni začin.

ZA PRELIV: 2 jaja, 150 ml pavlake za kuvanje, so.

PRIPREMA
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz zelenu salatu.

izvor: zena.blic.rs

foto: donaldrussell.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""