Porodični ručak
20.05.2016.

Marinirana rebarca

Potrebno je:
3 kg svinjskih ili junećih rebara;

ZA SUVU MARINADU: so, slatka začinska paprika, granule belog luka, žalfija, majčina dušica, biber, nekoliko kapi maslinovog ulja, grančica ruzmarina, žuti šećer, malo limunovog soka, nekoliko kapi maslinovog ulja

Priprema:
Sve sastojke za marinadu pomešajte i istucite u avanu. Rebra premažite marinadom i sa jedne i sa druge strane i dobro utrljajte. Ostavite ih da odleže 24 sata. Sutradan ih prebacite u foliju, ušuškajte i pecite na roštilju na srednje jakoj temperaturi. Rebarca treba da se peku od 4 do 6 sati, a najbolje bi bilo da ih poklopite nekim velikim poklopcem kako bi temperatura mogla da kruži.

Na ovaj način rebarca se i kuvaju i peku. Povremeno ih okrećite, najbolje na sat vremena. Nakon četiri sata otvorite foliju, ali pazite da sok ne iscuri. U ovoj fazi koske će se već same odvajati od mesa. Rebarca vratite na žicu od roštilja da se zapeku bez folije oko 10 minuta. Kad budu gotova, zalijte ih sokom koji je ostao u foliji.

izvor: zena.blic.rs

foto: shutterstock.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak