Porodični ručak
26.02.2016.

Špagete na kineski način

Sastojci  za 4 osobe:

200 g tanjih špageta, 200 g šampinjona, 2 češnja belog luka, 100 g šargarepe, 200 g tikvica, 200 g praziluka, 100 g spanaca, 100 ml ulja, 100 ml soja sosa, 1 kašičica đumbira, 1 kašičica vegete

Priprema

Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice isecite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk naseckajte, šargarepu narežite na rezance i blanširajte.

Špagete skuvajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocedite ih i ostavite na toplom mestu.

Na zagrejanom ulju u dubljem tiganju kratko propržite bei luk i šargarepu pa ih sipajte na špagete.

U istu posudu dodajte malo ulja, popecite praziluk i tikvice pa ih takođe istresite na špagete. Postupak ponovite sa spanaćem i šampinjonima.

Na kraju dodajte đumbir, soja sos i vegetu, promešajte pa vratite u tiganj. Pre toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmešajte i kratko zagrejte.

Posluživanje
Ovo jelo možete obogatiti pečenom piletinom narezanom na rezance.

Savet
Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuva, a sasvim mlad spanać ne trebate usitnjavati.

izvor/foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak