Porodični ručak
12.08.2013.

SVADBARSKI KUPUS IZ GUČE

SVADBARSKI KUPUS IZ GUČE
Potrebno je
500 g svinjskog mesa, 500 g junećeg mesa, 300 g suvih rebara, 300 g suve slanine, 2 glavice kupusa, 1 svinjska suva nogica, 10 zrna bibera, 4 lista lorbera, 2 glavice crnog luka, 2 suve crvene paprike, 2 kašičice aleve paprike

Priprema
Na dno lonca staviti slaninu isečenu na listove. Iz kupusa odstraniti koren, a obe glavice kupusa preseći na po 8 delova. U lonac preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa i po jednu polovinu date količine isečenog crnog luka, lorbera i aleve paprike. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve crvene paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 časova. Za vreme kuvanja ne sme se mešati, već lonac povremeno protresti da ne zagori. Pri kuvanju voda treba da uvri, kako kupus ne bi bio čorbast. Jelo probati i samo po potrebi posoliti.

Slike:recepti.com,panacompt.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak