Porodični ručak
12.02.2016.

Piletina sa pirinčem na Maricin način

Potrebno je: 

3-4 kašike ulja
800 g piletine (batak, karabatak, pileća prsa)
2 kašičice vegete
150 g luka
250 g svežeg paradajza
300 g sveže paprike
500 ml vode
1 kocka za supu od povrća
350 g pirinča
200 ml soka od paradajza
peršun

Priprema

Na zagrejanom ulju propržite pileće meso, pospite vegetom, nalijte s malo vode i dinstajte oko 15 minuta. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mesto.

Na istoj masnoći propržite iseckani luk i kratko ga prodinstajte. Dodajte paradajz isečen na kockice, a zatim i papriku isečenu na veće kocke i zajedno dinstajte oko 10 minuta.

U drugu posudu sipajte vodu, pustite da provri pa dodajte kocku za supu i kuvajte 1-2 minuta. Na pleh (vel. 33×21 cm) rasporedite pirinač, pa preko njega rasporedite pripremljenu piletinu, dinstano povrće pa zalijte supom.

Ovako pripremljen pirinač pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Kada je jelo gotovo pospite iseckanim peršunom i poslužite toplo uz zelenu salatu.

Savet: Tokom dinstanja povrću možete dodati isečene tikvice i iseckani beli luk.

izvor/foto: coolinarika.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""