Porodični ručak
25.12.2015.

Podvarak - pravo zimsko jelo

Sastojci:

• 1 veca glavica kiselog kupusa
• 2 glavice crnog luka
• 350g suvih rebara ( ili sušene ribe ukoliko pravite posnu varijantu jela)
• nekoliko listova lovora
• zacin, aleva paprika, mleveni crni biber,ulje 

Priprema 

Vatrostalnu činiju podmazati uljem. U nju redjati prethodno isečen kiseli kupus na rezance. Zatimstaviti lovorov list, i sve ostale začine, sve dok se činija ne napuni. Na kraju staviti suva rebra / suvu ribu i zaliti sa malo ulja.

Poklopiti činiju i takvu je staviti u vrelu pecnicu na 200 stepeni na 2 sata. Za one koji vole pikantne ukuse, pri kraju mozete dodati i šaku suvih šljiva.

Uz podvarak obavezno poslužite domaću proju. 

foto: zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""