Porodični ručak
11.12.2015.

Losos u belom sosu na Vanjin način

Potrebno je:
400 g losos fileta
300 g mešavine povrća
(brokoli, karfiol, šargarepa)
po potrebi maslinovog ulja
po ukusu soli
200 ml pavlake za kuvanje
1 čen belog luka
po ukusu šareni biber
po ukusu peršuna
malo limunovog soka
2 čeri paradajza

Priprema

Staviti 1 l vode da proključa, a zatim dodati mešavinu povrća i obariti. Potom za sos uzeti pavlaku za kuvanje i staviti je u odgovarajuću činiju i zagrejati, potom dodati sitno iseckan beli luk, peršun i sve dobro promešati. Kuvati par minuta na umerenoj vatri i pred kraj dodati malo soka iseceđenog limuna. Na kraju uzeti odmrznute filete lososa, posoliti ih po ukusu, i na tiganju sa malo maslinovog ulja ih propržiti sa jedne i druge strane par minuta. Uvek prvo pržiti stranu sa koje je kožica. Servirati na tanjir lososa, preliti belim sosom, dodati mešavinu povrća i sitno seckani začinjeni uljem i zacinima čeri paradajz, potom preko svega staviti malo mešanog bibera i poslužiti.

izvor: recepti.com

foto: chasingtomatoes.ca

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak