Potrebno je:
600 g junećeg rozbifa, biljni začin, senf, brašno, kašika šećera, ulje, beli luk, karanfilić, 2 dl crnog vina, 2 dl junećeg bujona, 300 g suvih šljiva, peršun
Priprema
Meso pospite biljnim začinom i senfom, pa sve dobro utrljajte. Uvaljajte meso u brašno i spustite u tiganj sa vrelim uljem i zapecite sa svih strana. Meso stavite u manji pleh, prelijte vinom i supom, pospite šećerom, dodajte karanfilić i beli luk.
Dodajte suve šljive i sitno seckan peršun, pa pokrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 45 minuta. Kada je meso pečeno, isecite na fine komade i servirajte sa barenim pirinčem ili pireom od krompira.
Na kraju ga prelijte sosom od pečenja i suvim šljivama.
izvor/foto: zena.blic.rs