Porodični ručak
06.11.2015.

Meso u sosu od suvih šljiva

Potrebno je:

600 g junećeg rozbifa, biljni začin, senf, brašno, kašika šećera, ulje, beli luk, karanfilić, 2 dl crnog vina, 2 dl junećeg bujona, 300 g suvih šljiva, peršun

Priprema
Meso pospite biljnim začinom i senfom, pa sve dobro utrljajte. Uvaljajte meso u brašno i spustite u tiganj sa vrelim uljem i zapecite sa svih strana. Meso stavite u manji pleh, prelijte vinom i supom, pospite šećerom, dodajte karanfilić i beli luk.

Dodajte suve šljive i sitno seckan peršun, pa pokrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 45 minuta. Kada je meso pečeno, isecite na fine komade i servirajte sa barenim pirinčem ili pireom od krompira.

Na kraju ga prelijte sosom od pečenja i suvim šljivama.

izvor/foto: zena.blic.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""