Porodični ručak
09.10.2015.

Svinjski peper but

Sastojci:

-600gr svinjskog buta
-100gr slanine
-60g badema
-3 kašike ulja
-200ml soka od paradajza
-600 gr krompira
-Biber
-So

Priprema

Svinjski but posolite i uvaljajte u biber sa svih strana. Nožem napravite džepove u butu a zatim ga špikujte kockicama slanine i bademom.

Pecite but u rerni zagrejanoj na 180C oko 30 min. Izvadite iz rerne. U istu tepsiju dodajte krompir prethodno posoljen, preostali badem i prelijte sokom od paradajza. Vratite još 30ak minuta u rernu.

Špikovani but secite na šnicle i servirajte uz pečeni krompir i bademe. Jelo prelijte softom od pečenja.

foto: kurir.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""