Porodični ručak
02.10.2015.

Musaka od tikvica

Potrebno je:

450 mlevenog mesa (govedine)
3 češnja belog luka
1/2 glavice crvenog luka
1 mala kašika maslinovog ulja
so, biber
1 konzerva kuvanog paradajza (konzerva tezine 796 ml)
3 tikvice
2 velike kašike iseckanog svežeg bosiljka
425 gr ricotta sira
450 gr izrendanog mozzarella sira
1/4 šolje izrendanog parmezan sira
1 jaje

Priprema

U šerpu staviti meso i dinstati dok meso ne dobije braon boju. Izdinstano meso izvaditi iz šerpe a masnoću od mesa baciti.

U istu šerpu dodati ulje, iseckani beli i crveni luk, so i biber. Dinstati par min. Zatim vratiti meso u šerpu, malo promešati i dodati paradajz. Šerpu poklopiti i na laganoj vatri kuvati oko 30 min.

U medjuvremenu, dok se meso kuva, pripremiti tikvice. Tikvice iseći na jako tanke šnite, posuti ih sa soli i držati na čistoj salveti da iz njih izadje sok i da malo omekšaju. Zatim ih u tavi ili na roštilju malo ispeći sa obe strane.

U malu činiju staviti ricotta sir, parmezan sir, jaje i polako promešati.

U tepsiju veličine 23x35 cm staviti malo sosa od mesa. Zatim staviti jedan red tikvica, pa preko tikvica ricotta sir i na kraju dodati izrendani mozzarella sir. Ovaj postupak ponoviti još jedan put i na kraju staviti tikvice i parmezan sir.

Tepsiju pokriti sa folijom i peći tikvice 45 min. na temperaturi 185°C. Posle 45 min, skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem još 15 min.

Pečenu lazanju malo ohladiti i iseći na kocke i služiti. Prijatno!

izvor: serbiancafe.com

foto: stvarukusa.rs, yumama.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""