Porodični ručak
27.09.2015.

Čorbica od bundeve za jači imunitet

U narodu poznata kao “domaća banana”, osim što je  malo kalorična (svega 26 cal na 100 g), izuzetno je bogata mineralima i vitaminima. To je čini idealnom za predstojeći hladniji period. Takođe, alfa – karotin iz bundeve, usporava proces starenja i sprečava rast tumora.

Danas vam predstavljamo čorbicu od bundeve, koja se brzo pravi, a jako je zdrava.

Potrebni sastojci:

400 g bundeve, 1 šargarepe, 1 krompir, pola glavice crnog luka, 1 češanj belog luka, 1,20 l povrtnog bujona, maslinovo,ulje, ruzmarin, bosiljak, so, biber, neutralna ili kisela pavlaka

Na ulju prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte beli luk, krompir, šargarepu i bundevu iseckane  na kockice. Ako vam je lakše da ih izrendate, možete i tako. Zalite sve sa malo bujona i dodajte prstohvat ruzmarina i bosiljka i dinstajte koji minut.

Zatim dodajte ostatak supe i kuvajte sve dok povrće potpuno ne omekša. Sklonite sa ringle i ispasirajte blenderom. Poslužite toplo uz neutralnu ili kiselu pavlaku.

izvor: zena.blic.rs

foto:voces.huffingtonpost.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""