Porodični ručak
19.06.2015.

Šnicle od pečuraka

Ako se još serviraju sa krompir pireom, ove vegetarijanske šnicle će oduševiti i najveće ljubitelje mesa.

Sastojci:

-200 g šampinjona
-4 jajeta
-2 kašike ulja
-3 kriške starog hleba
-3 kašike prezli
-malo mleka
-so, biber

Priprema

1. Šampinjone oprati, osušiti, pa ih iseći krupnije.

2. U šerpi zagrejati ulje i na njemu prodinstati pečurke.

3. U drugom tiganju ispržiti kajganu od tri jajeta. Zatim skinuti sa šporeta šerpu sa pečurkama i tiganj sa kajganom. Ohladiti i zatim pomešati. U međuvremenu kriške starog hleba potopiti u činiju sa mlekom.Nakvašen hleb dodati u masu sa pečurkama i kajganom, razbiti jaje, pa začiniti solju i biberom.

4. Od mase praviti oblike šnicle, umakati ih u prezle, pa pržiti na vrelom ulju. Ovo jelo ima odličan ukus i pogodno je za one koji ne jedu meso. Služiti toplo i uz dodatak raznih vrsta zelene salate, tanko sečenim kolutovima crnog luka i sa par kriški paradajza.

izvor: nadlanu.com

foto: stvarukusa.rs

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak