Porodični ručak
18.06.2015.

Recept za špansku Gaspaćo čorbu

Potrebno je za 6 osoba:

1 kg svežeg paradajza, ½ zelene babure, ½ žute babure, krastavac srednje veličine, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1/2 kašičice mlevenog kima, 1/2 kašičice ljute tucane paprike, sok od ½ limuna, biber i so, kašika sirćeta

Za krutone

500 g hleba isečenog na kocke, 0,5 dl maslinovog ulja, 2 čena belog luka

Način pripreme

1. Izblanširati paradajz (potopiti ga u vruću vodu na minut - dva dok se ljuska ne odvoji). Oljuštiti krastavac. Iseckati crni luk.

2. U blenderu izmiksati paradajz, krastavac, luk i papriku. Sve to začiniti solju, biberom, kimom, pasiranim belim lukom, ljutom paprikom, sokom od pola limuna, sirćetom i dobro promešati ...

3. Gaspaćo staviti u frižider da se hladi.

4. Služiti uz prepržene komadiće hleba na maslinovom ulju sa belim lukom.

izvor: gastronomad.rs

foto: canolaeatwell.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak