Porodični ručak
11.06.2015.

Kaneloni s piletinom i pečurkama


Potrebno je:

250 g suvih kanelona ZA NADEV 500 g pilećeg belog mesa, 200 g šampinjona, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 100 g spanaća, 200 g pavlake, 2 kačičice timijana, 2 kašike ulja, 50 g mocarele ZA PRELIV šolja bešamel sosa, 2 kašike pesto sosa, šolja paradajz sosa

Priprema

Piletinu posolite i pobiberite, premažite je s malo ulja i ispecite na roštilju ili teflonu. Pečeno meso isecite na sitne kockice. Spanać kratko blanširajte, a crni i beli luk i šampinjone iseckajte sitno i kratko propržite na ulju. Kad sva tečnost uvri, ubacite meso, promešajte, skinite s vatre i dodajte kiselu pavlaku i timijan.

Na uobičajeni način pripremite bešamel sos. Kanelone skuvajte u ključaloj slanoj vodi, prohladite ih i punite filom. Ređajte ih u podmazan pleh, pospite sirom i zapecite 15 minuta na 200 stepeni. Kanelone servirajte u bojama italijanske zastave. Prelijte ih svakim od tri sosa.

foto: stvarukusa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""