Porodični ručak
16.04.2015.

Jagnjece sarmice u maramici

Potrebno je:

- jagnjeca dzigerica
- jagnjeca maramica
- 2 glavice crnog luka
- solja pirinca
- litar mleka
- 5 jaja
- 1/2 case pavlake
- biber i so

Priprema

Jagnjecu dzigericu oprati, skuvati i sitno iseckati.

Zasebno prodinstati pirinac sa jednom glavicom crnog luka(naseckanog).Kada pirinac pocne da zuti,preliti ga vrelom supom, poklopiti i staviti u rerni oko 10-ak minuta.

Posle toga pomesati pirinac ca dzigericom, uprzenim lukom,jednim jajetom, biberom,i posoliti po ukusu.

Jagnjecu maramicu iseci na komade, i puniti pripremljenom smesom,pazljivo zamotati i stavljati u posudu za pecenje.

Kada sarmice budu polupecene, preliti smesom od 1 l mleka, 4 jajeta,pavlake  i soli. Posle toga dopeci jos malo u rerni.

Recept nam je poslala naša čitateljka Ivana Vojinović iz NIša. 

foto: blic.rs
  

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""