Porodični ručak
14.02.2015.

Carski kaneloni


Potrebno je:

ZA TESTO 400 g brašna, 4 jajeta, so

ZA NADEV 2 kašike ulja, 40 g maslaca, 1 glavica crnog luka, 400 g mlevenog mesa, 100 g suve slanine, 1 čaša crnog vina, 1 manja cvekla, 1 manji koren celera, 1 šargarepa, 3 kašike paradajza iz konzerve, malo supe, so, biber, 200 ml mleka, kačkavalj, 40 g maslaca

Priprema

Od brašna, jaja i soli umesite testo za rezance, razvijte i isecite ga na pravougaonike. U međuvremenu na zagrejanom ulju i maslacu propržite sitno iseckanu slaninu i luk. Zatim dodajte mleveno meso, narendani celer, cveklu i šargarepu, pa na laganoj vatri dinstajte povremeno podlivajući supom.

Kad sve omekša, dodajte paradajz i crno vino i začinite. Svaki komad testa premažite nadevom, zamotajte i stavite jedan do drugog u podmazanu vatrostalnu posudu. Prelijte mlekom, obložite kockicama maslaca i pecite pola sata na 200 stepeni. Poslužite s rendanim kačkavaljem. 

foto: stvarukusa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak