Porodični ručak
07.02.2015.

Zimski đuveč za sladokusce

Potrebno je:

250 g praziluka,  500 g krompira, 500 g karfiola, 1 glavica luka,1 kašika putera ili ulja, 200 ml neutralne pavlake, 2 jajeta, 2 kašike kisele pavlake, 1 kašika senfa,100 g rendane gaude, muskatni oraščić, so, biber

Priprema

Krompir i praziluk nasecite na kolutove, a karfiol razdvojte na cvetove. Slaninu isecite na tračice, a luk na kockice. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Slažite pomešano povrće i krompir u namašćenu vatrostalnu plitku posudu. Luk propržite na zagrejanom puteru ili ulju pa ga u činiji izmešajte sa obe pavlake, umućenim jajima, senfom i sa 50 g gaude.

Preliv začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Prelijte đuveč, pecite 45-50 minuta (posle 20 minuta ga pospite preostalim sirom), dok ne dobije lepu zlatnosmećkastu boju. Ukrasite svežim peršunom.

foto: kurir.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak