Porodični ručak
19.01.2015.

Bukovače „Vajlet“

Potrebno je:

pakovanje bukovača, 350 g slanine, 350 g crvenih paprika, 500 ml soka od paradajza, 3 glavice crnog luka, origano, sušeni celer i peršun, biber, so, suvi biljni začin, kesa makarona

Priprema

Iseckajte luk i papriku na kocke pa ih kratko prodinstajte. Zatim dodajte slaninu iseckanu na kocke i bukovaču isečenu na krupnije komade i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Nalijte sok od paradajza, dodajte origano i nastavite krčkanje dok skoro sav sok ne uvri. Tada dodajte biber, celer, peršun, so i začin pa krčkajte još desetak minuta uz stalno mešanje. 

foto: stvarukusa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak