Porodični ručak
09.01.2015.

Punjene suve paprike


Potrebno je:

500 g belog pasulja, 3 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 2 lista lovora, 12 suvih paprika za punjenje, so, mleveni biber i biber u zrnu, ulje, 3 kašike brašna, 1 kašika začinske paprike

Priprema

Stavite pasulj u sud sa vodom da provri i prvu vodu odlijte. Nalijte ga svežom vodom, dodajte isečenu šargarepu, nasečenu glavicu crnog luka, biber u zrnu i malo mlevenog bibera. Kuvajte dok pasulj ne omekša. U posebnom sudu zagrejte ulje i na njemu dinstajte preostali seckani crni luk, sa malo mlevenog bibera. Kada luk postane staklast, umešajte brašno i začinsku papriku i postepeno, lagano sipajte skuvani pasulj uz stalno mešanje. Voditi računa da ne bude suviše redak. Posolite i pobiberite po ukusu.

Na dno vatrostalnog suda sipajte malo pasulja, odozgo poređajte punjene paprike i prelijte preostalim pasuljem. Stavite u rernu na 200 stepeni da se krčka oko 25 minuta.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak
string(0) ""
string(0) ""