Potrebno je:
600 ml povrtnog bujona, čen belog luka, 200 g integralnog pirinča, oko 300 g kelerabe, 5 šargarepa (oko 500 g), 2 jaja, 500 g brokolija, 100 g rendanog kačkavalja, 200 g grčkog jogurta, mlevena paprika, muskatni oraščić, so i biber, potrebno je staviti i vezu peršuna
Priprema
U posudu sipajte 400 ml povrtnog bujona. Kad prokuva dodajte sitno seckani beli luk i integralni pirinač, posudu poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 25 minuta. U međuvremenu, kelerabu i šargarepu operite, oljuštite i isecite na kriške debljine oko pola centimetra. Brokoli operite, očistite, iskidajte na manje cvetiće, a stabljiku izrežite na kriške debljine pola centimetra. U drugu posudu sipajte ostatak povrtnog bujona, dodajte šargarepu i kelerabu i kuvajte oko dva minuta, a zatim stavite cvetiće brokolija i kuvajte oko pet minuta. Povrće procedite kroz cediljku, a bujon sačuvajte.
U vatrostalnu činiju za pečenje sipajte oceđeni pirinač, poravnajte kašikom i ravnomerno rasporedite kuvano povrće. Jaja umutite sa sačuvanim bujonom, posolite, pobiberite, začinite muskatnim oraščićem i prelijte povrće. Pospite povrće rendanim kačkavaljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.
foto: velikakuhinja.ba