Porodični ručak
24.10.2014.

Spanać sa kajmakom

Potrebno je:

750 g spanaća, 4 šargarepe, 1 glavica crnog luka
ZA SOS 500 ml mlijeka, 200 ml kajmaka, 2 kašike brašna, ulje, so, suvi biljni začin

Priprema

Iseckajte sitno šargarepu i dodajte u već toplo ulje da se dinstaju. Mnoga deca ne vole ukus kuvane šargarepe. Ako šargarepu sitno isjeckate nećete osećati njen poseban ukus. Uvak ćete uspeti da zavarate decu , a čak i neke odrasle. Isto uradite i sa crvenim lukom i dodajte tek kada je šargarepa dobro izdinstana i mekana. Dinstajte tako zajedno nekih 10 minuta.

U međuvremenu zagijte slanu vodu do ključanja i stavite spanać da se kuva nekih 10 minuta. Takođe pripremite masu sa mlekom i brašnom tako što ćete lagano dodavati mleko u brašno i mjesati tako da vam se ne stvore grudvice .

Kada su šargarepa i luk dobro izdinstani dodajte u šerpu kuvani i iscjedjene spanać. Lagano promešajte zatim dodajte so i suvi biljni začin po želji. Dinstajte 10 minuta da se svi sastojci lepo sjedine. Kada je dovoljno kuvano dodajte smesu koju ste napravili s brašnom i mlekom, te lagano promešajte. Dodajte kajmak i ponovo promešajte. Ako vam je spanać previše gust možete dodati još mleka. Kuvajte još desetak minuta.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak