Porodični ručak
22.08.2014.

Lazanje sa tikvicama


Potrebno je:

600 g tikvica, 50 g maslaca, beli biber, so, 12 listova za lazanje, 100 g gorgonzole, 2 kašike parmezana ZA BEŠAMEL SOS 50 g maslaca, 50 g oštrog brašna, 1 l mleka, biber, so

Priprema

Tikvice operite i uzdužno ih isecite na tanke ploške. Propržite ih na zagrejanom maslacu, pa ih pobiberite. Kore za lazanje kuvajte oko tri minuta u ključaloj posoljenoj vodi. Za bešamel sos na maslacu popržite brašno i lagano sipajte toplo mleko uz neprestano mešanje dok ne dobijete glatku gustu smesu. Posolite i pobiberite.

Na dno vatrostalnog suda sipajte malo bešamela, ređajte red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice i narendanu gorgonzolu. Ponavljajte radnju dok ne utrošite sav materijal. Na kraju treba da bude red bešamela, rendana gorgonzola i parmezan. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Služite tople lazanje isečenu na kocke.

foto: thecoconutdiaries.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

26.
May
2019
Porodični ručak
19.
May
2019
Porodični ručak
12.
May
2019
Porodični ručak