Bebi kuvar
21.07.2015.

Grilovana piletina

Pileća prsa na roštilju isečena na male trake predstavljaju odličnu hranu koju mala deca mogu jesti same prstima. Možete koristiti pire od paradajza, krompira ili sos od sira da ih pomešate sa grilovanom piletinom.

Sastojci:

1 pileća prsa bez kožice, isečena na šnicle debljine oko 5 mm;
Malo maslinovog ulja za premazivanje;

Marinada:

Pola češnja belog luka, sitno iseckanog;
1 supena kašika svežeg timijana (po ukusu);
1 supena kašika maslinovog ulja;
1 supena kašika soka od limuna;
¼ supene kašike smeđeg šećera;

Postupak:

Izlupajte meso da ga stanjite. Iseckajte piletinu na trake. Sve sastojke za marinadu pomešajte i u marinadu ubacite trake piletine. Ostavite piletinu u marinadi da stoji 20 minuta.

Zagrejte roštilj i rešetke premažite uljem. Izvadite piletinu iz marinade i pecite je na roštilju 3 minute sa svake strane ili dok se ne ispeče.
Uz piletinu servirajte povrće kao što su šargarepe ili brokoli tako iseckano da vaša beba može rukama jesti.

Ako nemate ravnu ploču na roštilju piletinu ostavite u komadu pa je posle pečenja isecite na trake. U tom slučaju meso pecite duže od 3 minute dok se ne ispeče.

Napomena

Nije pogodno za zamrzavanje

izvor: dnevnikbebe.com

foto: annabelkarmel.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

01.
Mar
2019
Bebi kuvar
08.
Jan
2019
Bebi kuvar
14.
Sep
2018
Bebi kuvar
string(0) ""
string(0) ""