Kuvar
07.02.2021.

Zapečene špagete s piletinom i sirom i prhke kokos kiflice

Zapečene špagete s piletinom

Potrebno je
500 g pilećih prsa, pakovanje špageta, 1 veća konzerva oguljenog paradajza, 100 g mocarele i 150 g čedar sira, so, biber, 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema
U jednom loncu skuvajte piletinu, pa je, kad se ohladi, iseckajte ili iskidajte na sitne komade, a u drugom skuvajte špagete na uobičajen način, tako da ostanu al-dente. U dubljoj šerpi ukrčkajte paradajz, poslolite, pobiberite, dodajte beli luk, izrendan čedar i komadiće piletine, pa sve sjedinite sa špagetama. Zagrejte rernu na 180 stepeni i maslacem podmažite vatrostalnu posudu za pečenje, preručite špagete, ravnomerno rasporedite usitnjenu mocarelu i pecite dok se sirevi ne rastope i dok sve ne porumeni.
Foto: cook.me

Mirišljave kokos kiflice

Potrebno je
250 g margarina, 150 g šećera, 1 jaje, 2 žumanceta, 200 g kokosovog brašna, 350 g pšeničnog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera

Priprema
Umutite omekšali margarin, šećer, jaje i žumanca, dodajte kokosovo brašno, izmešajte kašikom, pa postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo i rukama umesite testo. Otkidajte komade, valjajte ih dlanovima, savijajte valjčice u kiflice, ređajte ih na pleh obložen pek-papirom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, dok ne porumene i pospite vanilin šećerom.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""