Kuvar
17.01.2021.

Fišfingeri sa dinstanim povrćem i vanilice sa džemom od kajsija

Fišfingeri sa dinstanim povrćem

Potrebno je
450 g smrznute mešavine povrća, po izboru, 600 g smrznutih fišfingera, 1 kesica tartar-sosa, 100 ml suncokretovog ulja, 50 ml maslinovog ulja, so, biber ili suvi biljni začin

Priprema
Povrće obarite na pari ili ga kratko prodinstajte na malo maslinovog ulja i začinite po ukusu. Fišfingere pržite na zagrejanom suncokretovom ulju dok ne porumene, pa ih ređajte na papirni ubrus, da se ocede od masnoće. Služite sa povrćem i tartar-sosom, a možete da dodate i prilog od barenog pirinča ili pomfrit.
Foto: Pixabay

Stare dobre vanilice sa džemom od kajsija

Potrebno je
200 g svinjske masti, 1 celo jaje, 2 žumanceta, 150 g kristal šećera, 400 g brašna, 200 g mlevenih oraha, ½ kašičice sode bikarbone, džem od kajsija, prah šećer za posipanje

Priprema
Mikserom penasto umutite mast, jaje, žumanca i šećer, a potom postepeno dodajte brašno, sodu bikarbonu i mlevene orahe. Na pobrašnjenoj podlozi testo oklagijom razvucite na debljinu od jednog centimetra i secite ga modlicama ili rakijskom čašom tankih zidova. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite oko 15 minuta na 160 stepeni. Hladne vanilice spajajte džemom i valjajte u prah šećer.
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno