Kuvar
29.11.2020.

Krompir punjen slaninom i kajmakom i kolač s kokosom

Krompir punjen slaninom i kajmakom

Potrebno je
4 velika crvena krompira (nek budu što približnije veličine), 8 šnita suve mesnate slanine, 2 kašike maslaca, 100 g starog kajmaka, so, biber, ulje, struk praziluka, 1 čaša pavlake

Priprema
Krompr dobro operite pa ga obarite u ljusci. Kad se prohladi, presecite ga na pola po dužinu i izdubite sredinu. Izvađen krompir izgnječite, posolite, pobiberite, pomešajte sa sitno seckanom slaninicom koju ste propržili na suvom tiganju i maslacem, pa ovom smesom napunite krompir. Stavite ga u pleh, po vrhu rasporedite kajmak i pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Pre služenja krompir prelijte kiselom pavlakom i seckanim prazilukom.
Foto: jessicagavin.com

Kremasti kolač sa kokosom

Potrebno je
Za koru: 200 g mlevenog keksa, ½ šolje otopljenog maslaca, 1 kašika šećera, 200 g kokosovog brašna; Prvi krem: 3 kesice šlaga od čokolade, 1 l mleka, 125 g maslaca, 100 g prah šećera; Drugi krem: 400 g kisele pavlake, 50 g prah šećera, 400 g plag krema; 250 ml topinga od karamela

Priprema
Na suvom tiganju prepecite kokosovo brašno da malo porumeni. 1/3 sklonite na stranu, a ostatak sjedinite sa keksom, kašikom šećera i otopljenim maslacem tako da dobijete mrvičastu masu. Smesu rasporedite po dnu vatrostalne posude ili pleha, dobro je utisnite kašikom ili čašom i stavite u frižider da se stegne. Puding skuvajte prema uputstvu s kesice, ohladite ga, pa u njega umešajte maslac umućen sa prah ćećerom. Kiselu pavlaku pomešajte sa prah šećerom, a potom sjedinite sa šlag kremom koji ste pripremili prem uputstvu ili sa istom količinom umućene slatke pavlake.
Koru od keksa obilato premažite topingom od karamela, nanesite krem od pudinga, pa beli krem, pa po vrhu pospite prepečeni kokos. Kolač prelijte karamelom i do služenja držite u frižideru.
Foto: delish.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""