Kuvar
08.11.2020.

Mediteranski pileći paprikaš i bajadere sa kikiriki puterom

Mediteranski pileći paprikaš

Potrebno je
3 kašike maslinovog ulja, 6 pilećih karabataka, 1 kg crvenog krompira, 600 g šargarepe, 1 kašičica sušenog ruzmarina, so, biber, grančica ruzmarina za ukras, ½ šolje belog vina, 2 ½ šolje pilećeg bujona.

Priprema
U većoj šerpi na maslinovom pržite piletinu dok ne porumeni sa obe strane, pa je izvadite i sklonite na stranu. U šerpu dodajte krompir isečen na četvrtine i šargarepu iseckanu na kolutove, dve-tri kašike pilećeg bujona, pa dinstajte dok tečnost ne ispari i dok povrće ne porumeni. Potom vratite meso, posolite, pobiberite, dodajte sušeni ruzmarin, nalijte vinom i pilećim bujonom. Poklopite i krčkajte pola sata na srednje jakoj vatri, pa pre služenja pospite svežim bosiljkom.
Foto: thebusybaker.ca

Bajadera sa kikiriki puterom

Potrebno je
Za svetli sloj 230 g rastopljenog i malo ohlađenog maslaca, 250 g kremastog putera od kikirikija, 240 g šećera u prahu, 240 g mlevenog keksa; Za glazuru 400 g čokolade za kuvanje, 50 g kremastog putera od kikirikija

Priprema
U velikoj posudi dobro izmešajte rastopljeni maslac i puter od kikirikija, dodajte šećer u prahu i mutite dok se sve dobro ne sjedini. Zatim dodajte mleveni keks i lagano varjačom sve sjedinite, pa preručite u pleh ili vatrostalnu posudu dimenzija 9x13 cm koju ste prethodno obložili folijom ili papirom za pečenje. Stavite na kratko u frižider da se stegne, a u međuvremenu napravite glazuru. Čokoladu izlomite i stavite u vatrostalnu posudu, dodajte joj kikiriki buter i, neprekidno mešajući, rastopite na pari. Prelijte preko svetlog sloja, držite u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne, pa secite na štangle ili kocke.
Foto: bettycrocker.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""