Kuvar
27.09.2020.

Posle ovih pečenih svinjskih rebara sjajno ide jedan čoko-desert

Najsočnija svinjska rebra pečena u rerni

Potrebno je
1-1,5 kg svinjskih rebara, po 1 kašika meda, senfa, kečapa, ulja i suvog biljnog začina, po 1 kašičica belog luka u prahu, bibera, slatke crvene začinske paprike, 50 ml vode.

Priprema
Pomešajte sve sastojke i njima obilato namažite rebra koja možete da isečete na manje komade, ali ne morate. Meso rasporedite po plehu ili vatrostalnoj posudu u kojom ćete ga peći, umotajte je folijom i stavite da ostoji u frižideru sat-dva, a može i duže. Pre pečenja rebra još jednom premažite marinadom, pa ubacite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Pecite dok kost ne počne da se odvaja od mesa, a tokom pečenja rebra jednom do dva puta okrenite, da porumene sa svih strana.
Foto: Pixabay

Keksići sa komadićima čokolade

Potrebno je
140 g maslaca, 100 g smeđeg šećera, 140 g belog šećera, 2 jajeta, 1 kašičica soda bikarbone, 310 g grama brašna, 1 kesica vanilin šećera, 1 kašika ekstrakta vanile, 250 g iseckane čokolade za kuvanje

Priprema
Maslac mutite sa šećerom i vanilom nekoliko minuta, da se dobije fina kremasta masa, pa dodajte jedno po jedno jaje. Potom dodajte sve ostale sastojke i laganim mešanjem ih sjedinite. Testo ostavite na kratko u frižideru, da se malo stegne, pa kašikom za sladoled u veliki pleh obložen pek-papirom rasporedite devet gomilica testa. Između testa treba da postoji veliki razmak, da se keksići tokom pečenja ne bi spojili. Pecite na 175° tačno 12 minuta
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""