Kuvar
23.08.2020.

Obradujte nepca plavim patlidžanom s mocarelom i čoko kremom

Zapečeni plavi patlidžan s mocarelom


Potrebno je

3 veća plava patlidžana, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, 4 paradajza, 200 g mocarele, 50 g parmezana, 1 kašičica šećera, 2 kašike prezli, 50 ml maslinovog ulja, vezica peršunovog lista, so, biber

Priprema
Patlidžan operite, oljuštite, izdubite, prepolovite po dužini, posolite, ostavite da odstoji 15-20 minuta da ispusti gorčinu. U međuvremenu na maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni luk i izgnječen beli luk, pa dodajte oljušten i na kocke isečen paradajz, šećer, so i biber, pa krčkajte 15-20 minuta. U pleh ili u vatrostalnu posudu poređajte plavi patlidžan koji ste ocedili i prosušili ubrusom, premažite sosom od paradajza, dodajte i mocarelu isečenu na kolutiće, pospite parmezanom i prezlama, pa pecite 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 200° C. Pre služenja pospite seckanim peršunom.
Foto: pixabay

Jednostavni čokoladni krem


Potrebno je

200 g čokolade za kuvanje, 500 ml slatke pavlake, voće i keks za dekoraciju

Priprema
Čokoladu rastopite na pari, pavlaku umutite, pa sve sjedinite, sipajte u staklene čaše, ukrasite voćem ili keksom, pa ostavite najmanje sat-dva u frižideru pre služenja.
Foto: pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""