Kuvar
14.06.2020.

Ideje za izdašan ručak bez mesa i novi, drugačiji sezonski kolač

Zapečene rendane tikvice


Potrebno je

700-800 g tikvica, 5 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo, 2 jajeta, suvi biljni začin, malo ulja i malo soli

Priprema
Tikvice izrendajte, posolite pa ostavite da odstoje dok ne puste vodu, a zati ih ocedite. Dodajte mi sve sastojke, dobro izmešajte varjačom, pa kašikom rasporedite smesu po plehu koji ste obložili papirom za pečenje. Pravite razmak između gomilica jer će se testo razliti. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene, a zati ih okrenite i vratite pleh u rernu na još nekoliko minuta. Služite tople.
Foto: vegetarianmamma.com

Kolač sa višnjama i pudingom


Potrebno je

Za koru: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo; Za fil 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 100 g šećera, 100 g margarina ili maslaca, 5 kašika prah šećera, 500 ml slatke pavlake ili umućenog šlag krema, 400 g očišćenih višanja (mogu i jagode, maline, borovnice...)

Priprema
Puding skuvajte prema uputstvu s kesice, pa ga dobro ohladite. Dodajte mu margarin ili maslac umućen sa prah šećerom i dobro sjedinite, a potom dodajte i polovinu umućene slatke pavlake ili šlag krema. Sve to dobro umutite i stavite u frižider.
Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer, pa mutite još koji minut. Dodajte žumanca, lagano umešajte spatulom, a potom dodajte i brašno pomešano za prah šećerom. Sipajte u veći podmazan pleh, pa pecite na 200 stepeni dok ne porumeni, pa je ostavite da se hladi. Kora ne treba da bude debela, ne više od 2-3 cm.
Ohlađenu koru iseckajte na kockice ili je iskidajte na male komade, pa ih rasporedite po dnu vatrostalne posude. Preko toga rasporedite žuti krem od pudinga i višnje, stavite u frižider da se malo stegne, a onda dodajte preostalu slatku pavlaku ili šlag krem, a po vrhu, ukoliko imate, pospite listiće prepečenih badema ili kašiku-dve sirupa od višanja.
Služite dobro ohlađeno.
Foto: bitzngiggles.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""