Kuvar
31.05.2020.

Ideje za jelo bez mesa i kolač bez šećera i brašna. Sve je preukusno


Musaka od plavog patlidžana i tikvica

Potrebno je
500 g tikvica, 700 g plavog patlidžana, 2 dl sosa od paradajza, 250 g rendanog kačkavalja koji se lepo otapa ili mocarele, 50 ml maslinovog ulja, so, biber

Priprema
Operite patlidžan i tikvice, isecite ih na kriške debljine ½ cm, posolite i odložite na stranu da tikvice puste višak vode, a patlidžan gorčinu. Prosušite ubrusom, a zatim poprskajte maslinovim uljem i pecite na tiganju ili grilu sa obe strane dok blago ne porumeni i postane mekano. Podmažite vatrostalnu posudu, pa naizmenično ređajte povrće i sir tako da sir bude na vrhu. Zalijte sokom od paradajza i kratko zapecite u rerni dok ne porumeni.
Foto: taste.com


Čokoladni mafini bez šećera i brašna

Potrebno je
180 g čokolade za kuvanje, 200 g maslaca, 1 kašika meda, 2 jajeta, 2 kašike kakaoa

Priprema
Otopite čokoladu na pari, pa dodajte omekšali maslac i mešajte dok se i on ne otopi. Jaja umutite sa medom, pa lagano, uz neprekidno mešanje, dodajte kašiku po kašiku smesu od čokolade i maslaca, a na kraju lagano umeđajte kakao. Sipajte u papirne korpice raspoređene u kalupe za mafine i pecite 10 minuta na 250 C. Pre pečenja, ako želite, mafine pospite seckanim orasia, lešnicima ili kikirikijem.
Foto: fashioncooking.fr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""