Kuvar
24.05.2020.

Pripremite taljatele u karbonara sosu i čokoladne palačinke

Testenina u karbonara sosu


Potrebno je

400 g taljatela ili neke druge testenine, 150 g suve mesnate slanine (najbolje pančete), 2 kašike maslinovog ulja, 2 žumanceta, 2dl kisele pavlake, 2 dl neutralne pavlake za kuvanje, 1 čen belog luka, so, biber, 100 g parmezana

Priprema
Testeninu kuvajte u slanoj vodi dok ne bude al-dente, a za to vreme spremite karbonara sos. Na maslinovom ulju pržite sitno iseckanu slaninu dok ne postane hrskava, pa dodajte izgnječen beli luk i pržite dok ne porumeni. Zasebno pomešajte žumanca, neutralnu i kiselu pavlaku, biber i so, pa sipajte u tiganj sa slaninom i belim lukom. Dobro promešajte, pa u sos dodajte oceđenu testeninu i dve kašike vode u kojoj je testenina kuvana. Sve dobro promešajte, prebacite u posudu za serviranje pa pospite rendanim parmezanom.
Foto: pinterest.com

Čokoladne palačinke sa jagodama


Potrebno je

Za palačinke: 170 g brašna, 30 g kakaoa, 300 ml mleka, 100 ml kisele vode, 3 jajeta, 3 kašike rastopljenog maslaca, 1 kesica vanilin-šećera, 1 prstohvat soli; Za fil: 2 čaše pavlake, 100 g prah-šećera, 300 g jagoda

Priprema
U dubljoj posudi mikserom umutite jaja, brašno, kakao, vanilin šećer, so, mleko i kiselu vodu, pa dodajte rastopljen maslac. Na teflonskom tiganju pecite što tanje palačinke, pa ih ostavite da se ohlade. U međuvremenu napravite krem od pavlake i prah-šećera, operite, očistite i iseckajte jagode, pa time nafilujte palačinke.
Foto: iheartnaptime.net

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""