Kuvar
17.05.2020.

Isprobajte naše ideje za ručak od junetine i poslasticu od jagoda

Dinstana junetina sa krompir-pireom


Potrebno je

1 kg junećih šnicli, malo brašna za posipanje mesa, 1 dl crnog vina, 1 dl junećeg bujona, ulje za prženje, so, biber,

Priprema
Šnicle izlupajte tučkom za meso sa obe strane, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane. Kad ispržite sve šnicle, nalijte ih vinom i dinstajte dok tečnost ne uvri, potom meso okrenite, nalijte bujon, poklopite, isključite vatru i ostavite da se krčka dok junetina potpuno ne omekša. Služite uz krompir-pire i salatu od mladog kupusa.
Foto: pixabay

Slatka lazanja od jagoda


Potrebno je

300 g keksa po izboru, 1 kg kisele pavlake, 300 g prah šećera, 1 kg jagoda, ½ kg umućenog šlag-krema, 300 g kristal šećera, 2 dl mleka

Priprema
Pavlaku varjačom pomešajte sa prah šećerom, pa dodajte umućen šlag i sjedinite, a jagode isecite na listiće, kratko ih prokuvajte sa kristal-šećerom i dobro ohladite. Keks umačite u mleko i ređajte u vatrostalnu posudu, premažite filom, a potom rasporedite jagode. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal, ali imajte na umu da jagode treba da budu na vrhu. Do služenja držite u frižideru.
Foto: tablespoon.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""