Juneće šnicle u sosu od šampinjona
Potrebno je
1 kg junećih šnicli, 400 g šampinjona, 2 dl junećeg bujona, ulje, so, beli biber, 1 kašika brašna
Priprema
Šnicle dobro izlupajte tučkom za meso, posolite i pobiberite, pa pržite na ulju dok ne porumene sa obe strane. Isprženo meso odložite da se „odmori“, pa za to vreme ispržite šampinjone iseckane na listiće. Posolite, pobiberite, pa dodajte brašno i kratko propržite, a zatim nalijte bujon i ostavite da se sos ukrčka. Šnicle možete da vratite u tiganj, da se krčkaju u sosu, a možete i da ih prelijete njime pre služenja. Šnicle u sosu najbolje idu uz pomfrit, pohovane kolutove crnog luka i krompir-pire.
Foto: Pixabay
Krem s piškotama i voćem
Potrebno je za 4 osobe
2-3 čaše kisele pavlake, 100-150 g prah šećera, manje pakovanje piškota, voće po izboru.
Priprema
Mešajte pavlaku sa šećerom dok se on se rastopi, sami odredite da li želite da bude manje ili više slatko. Kašikom ravnomerno rasporedite krem u 4 čaše, po vrhu poređajte voće (svež kivi, smrznute višnje, maline, jagode, borovnice, breskve iz kompota...) i zabodite po 2-3 piškote. Do služenja držite u frižideru.
Foto: Pixabay