Fišfingeri sa dinstanim povrćem
Potrebno je
1 kg fišfingera, 800 g smrznute mešavine povrća (šargarepa, grašak, kukuruz šećerac, karfiol...), ulje, suvi biljni začin
Priprema
Fišfingere ispržite u vrućem ulju, pa ih ostavite da se ocede na papirnom ubrusu. U međuvremenu na malo ulja dinstajte smrznutu mešavinu povrća dok ne omekša, pa ga začinite i servirajte sa fišfingerima i barenim pirinčem, a ako spremate sveže povrće, trebaće vam malo više vremena i malo bujona koji ćete povremeno dolivati.
Foto: Pixabay
Jabuke u šlafroku
Potrebno je
4 jabuke, 2 jajeta, šolja brašna, 2 dl mleka, trunka soli, 1 kesica vanilin šećera, sok od 1 limuna, malo limunove kore, ulje za prženje
Priprema
Ogulite i izdubite jabuke, isecite ih na kriške debljine ½ cm, pa ih prelijte limunovim sokom da ne potamne. U vanglici umutite testo koje treba da bude malo gušće nego za palačinke i u njega umačite kriške jabuka. Pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Pržene jabuke ređajte na ubrus, da se ocede, a pre služenja ih pospite prah-šećerom. Ako ih servirate vruće, u svaku porciju dodajte kuglu sladoleda.
Foto: Pixabay