Kuvar
12.01.2020.

Junetini dodajte puno povrća, a banana-mafinama malo oraha

Najsočnija junetina s povrćem


Potrebno je

1 kg junetine (najbolje od ribića), 400 g šargarepe, 1 kg krompira (pola crveni, pola beli), 2 malene glavice crnog luka, ½ kg smrznutog paradajza ili paradajza iz konzerve, malo ulja, suvi biljni začin

Priprema
Meso isecite na 2-3 velika komada, premažite ga uljem pa ga pržite u šerpi sa debelim dnom dok ne porumeni sa svih strana. Potom pored i preko mesa rasporedite glavice cnog luka, krompir i šargerepu isečene na krupne komade, a potom i paradajz, pa sve pospite suvim biljnim začinom i zalijte bujonom ili vodom da ogrezne. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri, ali povremeno protresite šerpu i dodajte malo vode ukoliko je potrebno. Jelo je gotovo kad se meso potpuno raskuva.
Foto: hip2save.com

Banana-mafini sa orasima


Potrebno je

3 šolje brašna, 1 šolja šećera, 1 kašičica cimeta, 1 ½ sode bikarbone, 1 kašičica soli, 3 jajeta, ½ šolje ulja, 1 kesica vanilin-šećera, 3 zrele banane, 1 šolja iseckanih oraha

Priprema
U jednoj dubljoj posudi izmešajte brašno, šećer, cimet, sodu bikarbonu i so, u drugoj pomešajte jaja, ulje, vanillin šećer, pa sjedinite obe smese. Dodajte ispasirane ili izblendirane banane i sve dobro izmešajte. U modlu za mafine poređajte korpice za pečenje pa u njih sipajte seckane orahe i smesu, tako da budu dve trećine pune, i pecite na 200° stepeni 15-20 minuta. Pečene mafine pustite da se prohlade pa ih izvadite iz modle.
Foto: afarmgirlskitchen.com

Ostavi komentar

Preporučeno