Kuvar
15.09.2019.

Dok se gulaš od mešanog mesa krčka, napravite kolač sa šljivama

 

Gulaš od mešanog mesa


Potrebno je

500 g svinjetine (od plećke), 500 g junećeg ribića, 5 većih glavica crnog luka, 2 čena belog luka, malo paradaj-soka, so, biber, 50 ml ulja, kašičica crvene začinske paprike

Priprema
Zagrejte ulje, pa na njemu propržite crni luk isečen na rebarca. Dodajte izgnječen beli luk, posolite i pobiberite. Dodajte meso iseckano na kockice i uz povremeno mešanje i dolivanje po malo vode dinstajte 45 minuta. Kad meso omekša, dodajte crvenu začinsku papriku. Nalijte još malo vode i paradajz-sok, poklopite i krčkajte dok tečnost ne ispari. Servirajte uz barenu testeninu ili pire krompir.
Foto: goodtoknow.co.uk

Brzi kolač sa šljivama


Potrebno je

4 jajeta, ¾ šolje šećera, 1 šolja jogurta, 2 šolje brašna, ½ šolje ulja, 1 kesica praška za pecivo, 400 g zrelih šljiva.

Priprema
Pomešajte sve suve sastojke, dodajte jaja, ulje i jogurt, pa dobro umutite mikserom. Sipajte u podmazan pleh, pecite 5 minuta na 180 stepeni, izvadite iz rerne, pa poređajte polutke šljiva. Pojačajte rernu na 200 st
peni, vratite kolač i pecite dok kolač ne počne da se odvaja od ivica pleha.
Secite tek kad se prohladi i pre služenja pospite prah šećerom.
Foto: jmoreliving.com

Ostavi komentar

Preporučeno