Kuvar
25.08.2019.

Spremite paprike sa sirom i junetinom i osvežavajući kolač s breskvama

Paprika punjen sirom i junetinom


Potrebno je (za 4 osobe)

8 paprika, 500 g mlevene junetine, 250 grama feta sira, 1 jaje, so, biber, 1 kašika ulja; za sos 4 paradajza, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, so, biber, ½ kašičice šećera, 2 kašike ulja.

Priprema
U vangli pomešajte govedinu, jaje, izmrvljen sir, po prstohvat soli i bibera i ulje, pa dobro uzmesite rukama. Paprike operite, presecite na pola, odstranite semenke, ali ostavite peteljke, pa ih poređajte na pleh. Smesom napunite polovine paprika i pecite 30-40 minuta na 200 stepeni. Dok se paprike peku, napravite sos.
Na ulju propržite crni i beli luk, posolite, pobiberite i dodajte oguljen i sitno iseckan pardajz, pa krčkajte dok ne dobijete gust sos.
Ispečene paprike služite sa obarenim pirinčem i paradajz-sosom.
Foto: ichkocheheute.de

Nepečeni kolač sa breskvama


Potrebno je

Za koru: 300 g mlevenog keksa, 5 kašika soka od narandže, 180 g maslaca; Za fil: 450 g krem sira, 1 vanilin šećer, 50 ml vode, kesica želatina, 500 ml slatke pavlake, 200 g prah šećera, 3-4 breskve

Priprema
Pomešajte keks, sok od narandže i otopljen maslac, pa smesu rasporedite i utisnite u vatrostalnu posudu ili pleh sa prstenom koji se skida. Krem sir pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite. Potom dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice i iseckane breskve. Krem rasporedite preko kore i držite u frižideru najmanje dva sata pre služenja.
Foto: myfoodandfamily.com

Ostavi komentar

Preporučeno