Kuvar
07.07.2019.

Napravite bruskete sa piletinom i sirom i sladoled od jogurta i višanja

Brusketi sa piletinom i sirom



Potrebno je

1 kg pilećih prsa, 2 kašike maslinovog ulja, ¾ šolje iseckane mocarele, ¼ šolje parmezana, so, biber, seckani sveži peršun; Za preliv: dva parafajza, 1 čen belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, po ½ kašičice seckanog bosiljka i origana, biber, so; baget

Priprema
Pileća prsa isecite na šnicle, posolite i pobiberite, pa pržite na maslinovom ulju dok ne porumene sa obe strane. Baget isecite na tanke dugačke kriške (najbolje veličine komada mesa) pa ga kratko prepecite u rerni s jedne strane, a u međuvremenu usitnite sve sastojke za preliv i dobro ih izmešajte. Kad baget počne da rumeni, izvadite ga iz rerne, na svaki stavite komad mesa, preko njega poređajte mocarelu, zatim dodajte preliv od paradajza i na kraju sve pospite parmezanom. Vratite u rernu na pet do 10 minuta, da se sve zapeče pa poslužite toplo.
Foto: simplyrecipes.com

Domaći sladoled od jogurta i višanja



Potrebno je

3 šolje svežih ili smrznutih višanja očišćenih od koštica, 2 kašike limunovog soka, ¾ šolje kristal šećera, ¼ šolje mleka, 1 ½ šolja punomasnog jogurta

Priprema
U dubljoj šerpi pomešajte višnje sa limunovim sokom i šećerom, izgnjačite presom za pire krompir, pa kuvajte na laganoj vatri neprekidno mešajući dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre, sačekajte da se ohladi pa blendirajte višnje (štapnim mikserom ili u blenderu) dok ne dobijete glatku kašu. Dodajte jogurt i mleko, proverite da li je dovoljno slatko (ako nije, dodajte malo prah šećera) pa razlijte u plitak pleh ili vatrostalnu posudu. Sladoled držite u frizu najmanje sat i po pre služenja.
Foto: simplyrecipes.com

Ostavi komentar

Preporučeno