Školarci
10.05.2019.

Deco, proverite znanje

Do polaganja male mature ostalo je tek nešto više od mesec dana. Test iz srpskog jezika zakazan je za 17. jun, test iz matematike za 18, a kombinovani test za 19. jun. Za učenike koji su marljivo učili prethodnih osam godina, ali i za one koji se za završne ispite spremaju već dugo, mesec dana nije kratak period za obnavljanje gradiva, ali je zato ležernijim đacima potreban malo intenzivniji rad. Čak i ako ste im angažovali privatne profesore, poslali ih na pripremnu nastavu u školi, neće im škoditi i malo onlajn nastave. Prethodnih godina se pokazala kao izuzetno korisna, a uz to je i potpuno besplatna.

Mala-matura.com je besplatan projekat onlajn kurseva nastao pod pokroviteljstvom Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, s namerom da se svim osnovcima koje očekuje upis u srednje škole i gimnazije omogući besplatna i visokokvalitetna pripremna nastava iz srpskog jezika, matematike i iz gradiva za kombinovani test. Sve što je detetu potrebno su kompjuter ili pametan telefon sa internet konekcijom i dobra volja. Časovi počinju odmah nakon registracije i logovanja, a održavaju se u vreme koje detetu odgovara.

Niz interaktivnih, zanimljivih lekcija i video-materijala olakšaće mu savladavanje gradiva, jer će moći da počne sa učenjem „od nule“, od delova koji mu nisu jasni, od oblasti koje zahtevaju malo više promišljanja ili vežbe... Posle svake pređene oblasti, znanje se proverava kroz mini-testove, a tu je i simulacija završnog testa, sa realnim zadacima koji male maturante očekuju na polaganju, iz zbirke Ministarstva prosvete.

Dete platformi za onlajn učenje može da pristupi bilo kada i bilo gde, sa svakog uređaja koji poseduje internet konekciju, da uči lekcije i da radi testove u pauzi između časova zajedno sa društvom, na putu do škole i do kuće, u parku ili u kafiću... Lekcije su zanimljive, funkcionalne, pregledne; kretanje kroz sajt i kurseve – lako i jasno.

Uz ove onlajn kurseve dete će lako savladati akcente, glasovne promene, funkcije i jednačine, sve teške i dosadne oblasti. Ako mu nakon prelaska gradiva ostane nešto nejasno, dobiće pomoć ili savet dok ne dođe do toga da završni ispit položi bez većeg napora.
Dodatne testove za pripremu male mature, odnosno zadatke namenjene vežbanju, kako bi što spremnija dočekala upis u srednje škole, deca mogu da pronađu i OVDE. Uz posvećenost, ozbiljan rad, mnogo vežbanja, onlajn kurs i mnogo rešenih testova, svako dete može u narednih mesec dana da se izbori za nove bodove koji će mu olakšati upis u željenu školu.
 
Držimo im palčeve!

Foto: paggu.com, huffingtonpost.com, dailyasianage.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno