Školarci
26.02.2015.

Četvrtaci sa Zvezdare najraspevaniji

BEOGRAD - Učenici IV/4 Osnovne škole „Jelena Ćetković“ sa Zvezdare pobednici su ovogodišnjeg gradskog takmičenja najraspevanijih odeljenja u Beogradu koje je održano pod sloganom „Uz pesmu se lepše raste“.

Na jubilarnom, 40. takmičenju održanom u sredu u Centru za kulturu i sport „Šumice“ učestvovalo je oko 260 osnovaca iz 11 prvoplasiranih osnovnih škola iz opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica.

Takmičari su izvodili po dve kompozicije po slobodnom izboru, jednu narodnu i jednu dečju zabavnu pesmu. Pobednici su pevali narodnu pesmu „Lepo ti je rano uraniti“, a pevali i svirali zabavnu dečju pesmu „Ima jedna Marija“.

„U našem odeljenju se stalno peva. Od prvog razreda čas muzičkog vaspitanja je zadovoljstvo i za mene i za decu. Sada smo samo izabrali pesme i dodatno ih razradili“, kaže nastavnica pobedničkog odeljenja Ivana Milkanović.

Ona dodaje im je u pripremama, koje su trajale od oktobra, pomogla nastavnica muzičkog vaspitanja iz škole „Jelena Ćetković“ Mirjana Munđa. „Imali smo cilj da pobedimo, pa smo, osim pevanja, vežbali i scenski nastup. Rezultat svega je ova nagrada“ ponosna je nastavnica Ivana.

Takmičare je ocenjivao stručni žiri uz pomoć dečjeg žirija koji su činili predstavnici svih škola koje su se takmičile. Cilj programa je da se podstakne razredno pevanje svih učenika jednog odeljenja, kao manifestacije na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost, kao i međusobno uvažavanje i poštovanje među decom.

Organizatori gradskog takmičenja najraspevanijih odeljenja osnovnih škola su Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca i Centrom za kulturu i sport Šumice a pokrovitelj je Grad Beograd.

foto: politika.rs
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno