Predškolci
05.11.2016.

4 namirnice za razvoj inteligencije kod dece

Ishrana u detinjstvu ima dugoročan uticaj na razvoj inteligencije, neke namirnice pomažu kod poboljšavanja pamćenja i koncentracije

Genetika nije jedina koja utiče na mentalne sposobnosti dece. Verovali ili ne, ishrana u detinjstvu može imati velikog uticaja na razvoj inteligencije. Neke namirnice su hranjivije od drugih pa pomažu razvoju moždanih ćelija i poboljšanju pamćenja i koncentracije.

1. Losos

Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje su od izuzetnog značaja za rast i razvoj organizma. Studije su utvrdile da ljudi koji ga koriste u svojoj ishrani pokazuju bolje rezultate na testovima inteligencije.

2. Jaja

Jaja su poznata kao snažan izvor proteina, a žumance sadrži hranjive elemente koji potiču rad memorije.

3. Kikiriki

Kikiriki i maslac od kikirikija su dobar izvor vitamina E i snažan antioksidans koji štiti nervnu membranu. Ove namirnice pomažu dečjem nervnnom sistemu da iskoristi glukozu za dobijanje energije.

4. Zob i zobena kaša

Ove namirnice osiguraće detetu dovoljno energije da se razbudi i ostane koncentrirano tokom školskog dana. Zob je izvor vitamina E i B, magnezijuma i cinka, što je dovoljno da mozak funkcioniše punim kapacitetom.

izvor: klokanica.24sata.hr

foto: therawfoodmum.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno