Predškolci
30.06.2016.

5 načina za usmeravanje dečje energije u korisne stvari

Trenutak kada se beba pretvara u malo dete koje može hodati i trčati naokolo jeste trenutak kada se i vaš život menja. Mala deca su otkrila radost hodanja i žele sve da istraže

Igranje na otvorenom

Aktivna deca obično oštete puno kućnih stvari kod kuće. Stoga je za njih bolje da troše svoju energiju na otvorenom. Dopustite im da se igraju naopolju pod nadzorom odrasle osobe.

Umetnost i kreativnost

Većina roditelja kaže kako je vrlo teško postići da aktivna deca sede na jednom mestu. Jedan od načina da to postignete jeste kroz umetnost i kreativno izražavanje. Ako vaše dete ima smisla za umetnost, dajte mu glinu, boje i kreatvini materijal. Stvaranje nečega je jedna od najboljih aktivnosti za decu punu energije. Oni neće trošiti fizičku energiju, ali njihov um ima težak posao.

Plesne škole

U današnje vreme postoje plesne škole i za malu decu od dve godine pa nadalje. Dakle, ako smatrate da se vaša mala devojčica kreće graciozno, nju odvedite u plesnu školu. Ples će poboljšati držanje i fleksibilnost vašeg deteta.

Sport

Sport je jedan od najučinkovitijih aktivnosti za malu aktivnu decu. Mala deca vole da plivaju. Pustite ih da veslaju u plitkom bazenu. Uvek se pobrinite da im nabavite odgovarajuću zaštitnu opremu.

Fizičke vežbe

Fizičke vežbe su odličan način iskorišćavanja energije. Možete vašu decu upisati u neki klub, u kojem će oni naučiti kako je biti timski igrači. Osim toga, fizičke vežbe će oblikovati njihovo telo i vaše dete će se pravilno razvijati.

izvor: klokanica.24sata.hr

foto: ritamgrada.rs, ids.thinkcreatix.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno