Predškolci
07.03.2016.

Kako da vaš mališan zavoli kupanje?

Deca ponekad mogu biti pravi gnjavatori - jednog dana kupanje im je omiljena aktivnost, već sledećeg plaču i na pomen pranja kose. Uz jednostavne trikove pretvorite svakodnevno kupanje u zabavu...

Ukoliko vaši mališani nisu neki ljubitelji brčakanja u kadi, možda je vreme da promenite nešto u svakodnevnom ritualu kupanja. Postoji mnogo načina koji će pomoći da detetu da vreme provedeno u kadi bude opušteno i zabavno. Predlažemo vam nekoliko:

1. Kućni ukrasi mogu služiti za zanimaciju
Postoji dosta predmeta koje posedujete u kući, a zabavilo bi decu tokom kupanja. Krenite od kuhinje - sigurno imate plastične čaše, stare kašike i činije, ali sagledajte širu sliku. Deca bi se oduševila žicama za mešanje, teglama, cediljkama za čaj.

2. Dozvolite da vaš mali umetnik kreira dok se kupa
Zabranjeno je crtati po zidovima, zar ne? Međutim dozvolite detetu da voštanim bojama šara po zidovima kade. ''Remek delo'' posle možete sprati vodom, a dobra vest je to što će dete biti previše zaokupirano da bi primetilo da mu je sva ta pena upravo na glavi.

3. Dodajte u vodu neki primamljiv miris ili boju
Čista i bistra voda jeste najbolja, ali dečici to nije zanimljivo. Uvek koristite kupke i šampone specijalno napravljene za malu decu i osetljivu kožu i uverite se da u sadržaju ne postoje jake hemikalije. Za uzbudljiviji proces kupanja, možete koristiti tablete koje boje vodu i tim putem prirediti svojim mališanima pravu žurku.

4. Investirajte u nove igračke za kupanje
Svakako da su patkice, sunđeri i brodići standardne igračke vaše bebice, ali one vremenom izgube svoj sjaj i nekako postanu dosadne. Cena igračaka za kupanje nije visoka, a deca će biti oduševljena novim drugarima, te će samim tim da sarađuju sa vama čak i tokom pranje kose.

5. Kupanje je zanimljivije u dvoje
Ukoliko vaši najmlađi imaju brata ili sestru, okupite ih zajedno, kako bi od kupanja napravili pravo malo porodično druženje. Oni će znati kako da zabave jedni druge, te ovo za vas više neće predstavljati problem. Ništa se ne brinite ako je vaše dete jedinac, lutka uvek može dobro da posluži kao zamena za drugara.

izvor: yumama.com

foto: femalefirst.co.uk, amazon.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno