Bebe
22.11.2016.

30 načina da se povežete sa vašom bebom

1. Dojite ukoliko ste u mogunosti
Ovde sene radi samo o nutritivnoj vrednosti majčinog mleka - dok vaš mališan sisa čuje otkucaje vašeg srca, oseća vaš miris št je neprocfenjivo.

2. Gledajte bebu u oči tokom hranjenja
Važno je geldati bebu u oči dok je hranite jer ćena taj način ona stvoriti bliži odnos sa vama, i počece da oseća ko ste vi zaista za nju i koliko joj značite.

3. Uputite joj poruku
Poruke izgovorene bebi učiniće da se i vi i ona osetite voljeno i sretno - ništa ne može zameniti osećaj kada ona čuej vaš glas i počne da se kikoće i guguče.

4. Odložite svoj telefon
Vaši prijatelji, kolege i porodica razumeće zbog čega vam je sada potrebno i po nekoliko sati da odgovorite na poruke - sada najveći deo svog vemena posvećujete novom malom biću u svom životu.

5. Gledajte se zajendo u ogledalu
Bebe u ranom uzrastu ne razumeju koncepr gledala i odraza u njemu ali to je u redu. Bebe vole da gledaju lica ljudi a ovo je odličan način da se bolje upozna sa svojim odrazom u ogledalu.

6. Slušajte njegove otkucaje srca
Setite se samo kako ste se obradoval kada ste privu put čuli otkucaje bebinog srca na ultrazvuku - onaj nežan zvuk može biti vaša muzika svaki put kada to poželite.

7. Spavajte dok i ona spava
Nemojte osećati krvicu ukoliko zasite gotovo uvek kada spava i vaša beba ili ako se uspavate ujutro. Odmorna mama je srećna mama a to je ono što je bebi najpotrebnije.

8. Uradite nešto lepo za svog partnera
Verovali ili ne, bebe na svoj način registruju kakvu povezanost imate sa svojim partnerom. Ojačajte vašu vezu zajedničkom večerom ili filmom - kao u stara dobra vremna.

9. Ne stresirajte sebe
Za mnoge roditelje veliki izazov predstavlja googlanje o razvoju i promenama kod svoje bebe ali nemojte to sebi raditi jer je svaka beba jednistvena kao i njeg razvoj. Uživajte u trenucima odrastanja i u onome što se sada dešava sa vašom bebom.

10. Telesni kontakt
Bebu ste 9 meseci nosili u svom stomaku i sigurno je da i vama i njoj ovaj direktni kontakt nedostaje. Nošenje u kengur položaju koji pomaže bebama da se umire i imaju ujednaćeno disanje i rad srca.

11. Odgovorite na njen plač
Naručito u prvim mesecima života, bebi je potrebno da zna da ste uvek tu za njum i da ćete je uzeti i umiriti kada počne da plače. I ne, nemojte se plašiti da ćete je razmaziti.

12. Postanite superheroj u povijanju
Pravilno povinanje učiniće da se vaša beba oseća sigurnijom i da ima mirniji san. Treba li da dodamo još nešto?

13. Osetite njihov miris
Nažalos, još niko nije uspeo da napravi pafrem sa bebi mirisom tako da uživajte u „bebećem mirisu“ dokle god možete.

14. Provodite što više vremena sa njom čak i dok spava
Dosta mama čim beba zaspi koriste svoje uvežbane ninja korake kako bi je spustili u krevetić Mežuitm, potrudite se da kad god možete, iako je beba  zaspala provedete sa njom dodatno vreme šuškajući se u mraku sobe. Jednm kada mališna poraste, faliće vam ovakvi trenuci.

15. Igrajte se sa bebi garderobom
Prznajte, uvek se otopite svaki put kada vašoj bebi obučete neku novu modnu kombinačiju. Niko vas neće osuđivati ukoliko povremeno isprobavate sa bobom nove, slatke modne bebeće kombinacije.

16. Vodite dnevnik
Prva godina vaše bebe proleteće a da ne ptimetie. Stoga, beležite sve slatke zajedničke momente. I budite slobodni da taj dnevnik obelodanite kada mališan odraste i recimo prvi put dovede sipmatiju u kuću 

17. Uvek imajte u blizini plišane prijatelje
Znamo da uživate gledajući kako se beba igra sa svojim plišanim prijateljma. Stoga, obratite pažnju koju od njih uzima najčešće jer ćete žeteli da pred uspavljivanje imate baš nju uz krevetac.

18. Dišite duboko i dok vaša beba plače
Sve bebe plaču - a vi kako mama morate da naučite da umirite sbee i da ne paničite kada mališan plače jere ukoliko oseti da stei vi nervozni plakaće još više.

19. Naučite da oponašate njene omiljene likove iz crtaća
Bonus poeni za vas ukoliko mozete da kombinujete glasove različitih likova i odlumite u celosti neke delove omilenog crtaća

20. Ustanovite zajedničku rutinu
Bebe obožavaju navike i tačno utvržen raspored. Stoga ako na vreme ustanivire rutinu i držite je se, olakšaćete ne samo sebi već i bebi. A time ćete joj pomoći da oseti kako već unapred znate sve nejne potrebe.

21. Sastanak „mama i ja“
Ukoliko ste oboje „avanturisti“ idite u Zoo vrt. Ako ipak volite smirenije šetnje vozite se u parku ili odmorite u sunčanoj bašti nekog obližnjeg kafea. Izlazak sa bebom pomoći će i vama da shvatite da se svet i dalje okreće i fukncioniše i izvan vašeg „sigurnog gnezda“.ž

22. Smislite mu nadimak
Svakak mama ima neki originalni nadimak za svoju bebu. Sem toga, ovo može da bude samo vaša mala tajna z akoju niko ne mora da zna.

23. Napravite svoju omiljenu muzičku listu
Odaberite listu od svojih pet omiljenih pesama i pevajte ih pred bebom. Iznenadićete se kada i ona posle nekog vremena bude počela da „peva „ sa vama, a uvek je dobro da sluša što više vaš glas.

24. Potražite svoje baby fotografije
Možda beba ima iste oči kao i vi kada ste bili mali, vaš osmeh ili uvojak. Koji god znak da pronažete, osetićete se još više povezani sa njom.

25. Uživajte u trenucima za hranjenjenje
Kada dođe vreme da beba počne da jede čvrstu hranu ( oko 6. Meseca) ne brinite oko nereda koji će nastati kada krene hranjenje. Umesto toga fokusirajte se na bebino uživanje u svakom obroku i njenu radost kada krene da istražuje nove ukusse, mirise i obroke.

26. Budit luckasti u njenom društvu
Pravite smene izraze lica sa obrvama, plazite se i prirpemirte se da vaše srce zadrhti od kada izazovete osmeh na bebinom licu.

27. Ponekada ostavite nered
Svaki dan imate dva izbora - da vam kuća blits i bude sređena ili da se što više mazite i provodite vreme sa bebom. A vreme za maženje sigurn je daleko važnije od srešene kuće.

28. Osećate stres? Razgovarajte sa bebom
Prvi dani majčinstva mogu učiniti da se osetite izolovano i pomamlo usamljeno. Stoga, slobodno pričajt sa bebom. Ona voli da služa vaš glas a  vi senećete osećati čudno kao da prčate sami sa sobom.

29. Uživajte u menjanju pelena
Da, to smo reklil, uživajte u menjanju pelena.Ove trenutke možet učiniti lepšim tako što ćete imati omiljenu pesmicu za njih.

30. Ljubite je, ljubite je, ljubite je
Za nekoliko godina pri pokušaju da je poljubite imaće „onaj izraz lica“ i neće baš biti raspolžena za maženja i poljupce. Stoga sada dok je još mala i „bespomoćna“ mazite je i ljubite dok ne odraste.

izvor:  parents.com

prevela: Olivera Marković

foto: Willing Life, Mommy Networks, Fit Pregnancy, Stocksy

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno