Bebe
15.10.2016.

Beba u gostima - 6 saveta za boravak van kuće

Porodična okupljanja i slavlja veselje su za celu porodicu, ali za one s malom decom i zahtevni zadatak. Evo kako možete elegantno preživeti te zahtevne društvene situacije koje će vam doneti beba

Kako skloniti dete od nametljivih rođaka

Kad stignete na proslavu, odredite svoj mirni prostor, utočište u koje možete pobeći kad vam bude potrebno. Kad procenite da je detetu dosta svega, recite: 'Divno je videti vas sve, ali sad ćemo vas na neko vreme napustiti da se malo odmorimo', savetuje patronažna sestra.

Kako presvući pelenu u tuđoj kući
Diskretno se zaputite u kupatilo i sa sobom ponesite putnu podlogu za previjanje. Samo dobro zamotajte iskorištenu pelenu i bacite je u spoljapnju korpu za smeće.'

Kako skloniti intenzivan parfem s detetove kože/odeće
Prekrivači od muslina sjajna su brana od parfema, naročito onih jakih mirisa koji mogu nadražiti osetljivu bebinu kožu. Imajte ih nekoliko u bebinoj torbi i u jedan od njih zamotajte bebu kad je dajete u ruke nekome ko je namirisan jakim parfemom. Niko neće otkriti zašto to radite.

Kako otići
'Nije mi bio problem navesti dete kao razlog za odlazak kući', kaže jedna mama. 'Na jednoj je zabavi naš sin je  zaspao u svojim kolicima, ali moj suprug i ja smo želeli otići pa sam rekla da je nemiran i da moramo ići. Svi to rade.'

Kako dojiti kad vam je neugodno

Postoje mnogi proizvodi na tržištu, kao što su šalovi i pelerine koji će vas pokriti. Ako vam je neugodno da dojite u javnosti ili ste sramežljivi, nađite miran kutak u kojem se možete udobno smestiti, sednite uz čašu vode i opustite se. 

Kako bezbrižno prespavati van svoje kuće
Bebama treba osjećaj sigurnosti, pa se što više držite rutine.Poznate stvari koje ste poneli od kuće pomoći će bebici da se smiri u nepoznatom prostoru, stoga spakujte njenu uobičajenu posteljinu i igračke. I neka vas ne uzrujava cmizdrenje u 3 ujutro.

Vaš domaćin mora biti svestan da postoji mogućnost da ga probudite usred noći. Samo se odmah pobrinite za bebu i nemojte se zbog toga uzbuđivati.

izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

foto: kidspot.com.au, klokanica.24sata.hr

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno