Bebe
08.05.2016.

Olakšajte bebi tegobe pomoću akupresurne masaže

Ova jednostavna i sigurna metoda masaže pojedinih delova stopala može pomoći i u potpunom uklanjanju tegoba kod beba

Bebe i mala deca često imaju određene tegobe s kojima se starija deca i odrasli ljudi najčešće ne susreću ili, ako se susreću, podnose ih na drukčiji način.

Od izbijanja prvih zubića, grčeva i kolika, nadutosti i drugih problema s probavom, prehladama i raznim infekcijama koje teško podnose… Bez obzira na to potražili li lekarsku pomoć ili ne, verujemo da svaki roditelj želi svojm detetu što brže i učinkovitije pomoći u otklanjanju tegobe kako bi što pre bilo zdravo i veselo.

Još iz drevne Kine poznato je da ljudsko stopalo ima akupresurne tačke koje mogu doprineti zdravlju celokupnog organizma, zavisno od mesta na kojem se primenjuje pritisak.

Odraslo ljudsko stopalo ima 40-ak tih tački, dok je stopalo bebe ili malog deteta još nerazvijeno pa su tako i te akupresurne tačke jednostavnije. Ima ih ukupno šest i mogu pomoći, ako ne u potpunom uklanjanju, barem u ublažavanju tegoba s kojim se vaše dete trenutno susreće.

Metoda je potpuno sigurna, a sve što treba uraditi je aplicirati lagani pritisak i masažu na delove stopala koji utiču na pojedine delove tela. Masažu stopala možete raditi i nekoliko puta na dan, s obzirom na to da vam možda dete neće dati da mu masirate stopalo duže vreme.

Prema bojama i brojevima na fotografiji možete vrlo lako raspoznati koje delove stopala trebate masirati za ublažavanje tegoba na određenim delovima tela.  

Broj 1 – zona za glavu, vrat i zube
Masirajte kad bebi rastu zubi ili protiv upale grla i uha.

Broj 2 – sinusi, nos, oči
Masirajte kada beba ima upalu sinusa, prehladu, upalu očiju i sl.

Masiranje bijeloga označenog područja kod beba i male dece nije preporučljivo!

Broj 3 – solarni pleksus
Masiranjem te male tačke, masirate solarni pleksus, odnosno skup živaca koji se nalaze u području glavne aorte abdomena iza želuca, a koji može uticati na bolove deteta u području abdomena i uopšte pojavu bolova u raznim organima.

Broj 4 – gornje područje adomena
Jetra, želudac, nadbubrežna žlezda. Masirati kada dete ima problema s probavom.

Broj 5 – donji deo abdomena
Tanko i debelo crevo, bubrezi, mokraćni kanal. Masirati ako dete ima grčeve, kolike i probleme s upalom mokraćnih kanala.

Broj 6 – područje karlice
Masirati ako dete ima probleme s bolovima u karličnoj kosti.

izvor: zena.hr

foto: zena.hr, index.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno