Bebe
10.04.2016.

Perite igračke za kupanje

Vreme kupanja je možda najzabavnije vreme i za vas i vaše dete, jer to je prilika da detetu u kadu s vodom ubacite njegove omiljene igračke. Deca zaista znaju maksimalno uživati u pljuskanju vodom i igri sa igračkamca zaista znaju maksimalno uživati u pljuskanju vodom i igri sa igračkama.

Međutim, ove igračke mogu biti jako nezdrave i opasne za bebu ukoliko se ne održava njihova pravilna higijena. Uz nekoliko naših sugestija omogućite detetu pravi užitak u kupanju i igri sa omiljenim igračkama za vreme kupanja.

• Posebne igračke za dečiju kadicu

Uvek nastojte koristiti posebne igračke kojima će se dete igrati za vreme kupanja. Nikako ne smete ubaciti raznorazne igračke u kadicu za kupanje, vođeni  - što više igračaka to više zabave. Neka to uvek budu igračke koje su pravljene baš za vodu.

Reč je o igračkama koje se vrlo lako i brzo suše i koje su napravljene od materijala otpornih na vodu. • Neka igračke budu suve kad su izvan kade za kupanje

Ovo je drugi veoma bitan uslov koji roditelji trebaju ispoštovati.

Držanje igračaka na suvom mestu je veoma važno, pa vam preporučujemo kupovinu odgovarajuće vrećice isključivo za ove igračke. Svaki put nakon kupanja, dobro ih osušite i ostavite u vrećicu. Ukoliko ih temeljito ne osušite, one mogu biti dobra podloga za vrlo opasne bakterije i mogu uzrokovati razvoj niza oboljenja.

• Perite igračke

Nemojte se zavaravati i misliti da ih, pošto su stalno u vodi, ne morate čistiti i prati. Ove igračke se zaista moraju temeljito oprati nakon svake upotrebe.

autor: mamaibeba.rs

foto: mym-babyshop.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno