Bebe
23.01.2015.

3 saveta koje mame ne treba da prihvate

1. Dete koje ima povišenu telesnu temeperaturu ne sme se kupati

Povišenje telesne temperature je jedan od načina na koji se organizam brani od infekcije. Kada se organizam izbori sa infekcijom , temperatura pada bez upotrebe lekova. Telo se oslobađa viška toplote pojačanim znojenjem i širenjem krvnih sudova. Zbog toga dete treba obavezno kupati, jer će mu se u suprotnom od znoja pojaviti crvenilo na koži. Prema tome , dete treba kupati i kada ima povišenu telesnu temperaturu.

2. Dete mora da spava svako popodne

Prema nekim istraživanjima, jedno od troje dece ima problema sa noćnim snom. Među uzrocima te pojave je svakako uporno forsiranje roditelja kako dete mora da spava popodne. Stoga je najbolji savet roditeljima ne forsirati svoje dete na popodnevno spavanje , ako dete malo spava po noći i ako ne pokazuje da mu je potreban popodnevni odmor i san, naročito ako je dete starije od tri godine.

3. Dete mora obaviti veliku nuždu svakog dana

Netačno! Beba do 6 meseci piški i kaki skoro posle svakog obroka. Međutim , to nije pravilo za svu decu. Ima puno zdravih i veselih beba koje kake jednom u 2-4 dana. S rastom deteta menja se i ritam njegovih creva, a i dete dobija raznovrsniju hranu i samim tim će se događati da neka deca imaju brži, a neka sporiji ritam rada creva. Zato pratite ritam creva vašeg deteta od kada se rodi i uvidećete s vremenom koliko često vaše dete kaki i shvatiti kako je to normalno za njega.

foto: femina.hr, lepotaizdravlje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno